fbpx

Официалната церемония “Гала на шампионите” ще отдаде признание на значимите постижения на българските спортисти

Министерството на младежта и спорта и Българският спортен тотализатор ще наградят най-добрите спортисти и треньори за 2022 г. на церемонията “Гала на шампионите”. Събитието ще се проведе на 15 януари, неделя, от 19:00 часа и ще се излъчва пряко по БНТ 1 и БНТ 3. 

Най-ярките спортни личности ще се качат на сцената, за да получат както признание за постиженията си под формата на специални награди, така и осигурено от Българския спортен тотализатор парично възнаграждение на обща стойност от 160 000 лева. 

Призове в категориите „Спортист на България 2022 г.“, „Спортист с увреждания на България 2022 г.“, „Млад спортист на България 2022 г.“, „Отбор на България 2022 г.“, „Млад отбор на България 2022 г.“, „Треньор на България 2022 г.“ и „Пробив в световния спорт“ ще получат както вече утвърдени имена, така и спортисти , към които са насочени надеждите за следващите олимпийски игри, световни и европейски първенства. 

Номинациите са направени от комисия, ръководена от заместник-министър Петър Георгиев, с участието на експерти от Министерството на младежта и спорта, председателя на Българската асоциация на спортните журналисти и представител на обществената телевизия. 

На събитието са поканени и личности, оставили отпечатък в спортната история на България.