fbpx

Новите собственици на Нюкасъл посочиха новия мениджър

Еди Хау, Нюкасъл

Новите шефове на Нюкасъл се спряха на треньора, който ще бъде начело на новия мултимилионен проект, имащ за цел да превърне клуба в един от най-силните в света.

“Свраките” назначиха младия 43-годишен специалист Еди Хау, като договорът на англичанина е до 2024-а.

Хау се прочу във футбола като треньор на скромния Борнемут, който без огромни инвестиции успя да изведе от третото ниво на английския футбол до Висшата лига.

Той има над 300 мача за клуба като играч и започва треньорската си кариера именно там, когато е едва на 31 години. След не особено успешни три години и кратък период в Бърнли, той се завърна в Борнемут, като за три сезона класира тима в елита и остана там пет години.

През целия този период Борнемут бе най-скромният тим във Висшата лига от финансова гледна точка, но Еди Хау буквално вършеше чудеса.

Първоначално той ще бъде поставен в добре позната ситауция, защото към момента Нюкасъл е на предпоследното място във Висшата лига и все още няма победа.

Хау ще трябва първо да спаси елитния статут на “свраките”, преди да започне ма мисли как ще харчи милионите на новите саудитски собственици, коит имат амбиции да превърнат Нюкасъл във фактор на европейската сцена.