fbpx

Нова чудесна победа на Цвети Пиронкова в Австралия

Цветана Пиронкова продължи прекрасния си старт на 2021 г. с обрат и победа над Дона Векич – 1:6, 6:4, 6:2, във втория кръг на турнира Yarra Valley Classic.

Цветана Пиронкова продължи прекрасния си старт на 2021 г. с обрат и победа над Дона Векич – 1:6, 6:4, 6:2, във втория кръг на турнира Yarra Valley Classic. Това е пета поредна победа за годината на пловдивчанката, която спечели три пъти в квалификациите за Откритото първенство на Австралия, в първия кръг в неделя надигра Людмила Самсонова (Русия).

Векич започна като фаворит мача, след като се намира със 104 места пред Цветана в ранглистата. Хърватката (№32) спечели с 6:1 в първия сет, след като на два пъти проби подаването на Пиронкова.

Тя обаче събра увереност и не се предаде, за да отвърне на удара във втория сет, в който два пъти направи брейк на началния удар на Векич, въпреки че първият пробив пак бе за съперничката. Световната №136 спечели тази най-дълга и трунда част от мача с 6:4. В третия сет Цвети проби два пъти хърватката, за да затвори двубоя с гейм на 0 на свое подаване – 6:2.

Пиронкова ще играе в третия кръг срещу победителката от мача Серина Уилямс – Дария Гаврилова. С победата първата ни ракета си осигури скок с поне 11 места в ранглистата.