fbpx

Неделев и “Ботев” се отдалечават от новия договор

Сериозна драма за пореден път се разиграва около бъдещето на звездата на пловдивския Ботев – Тодор Неделев.

Този път обаче цялата сага не е свързана с трансфер на Неделев в друг клуб, каквито случаи има през няколко месеца в последните години. Проблемът е около договора с родния му клуб.

Неделев претърпя операция, от която се възстановява в момента, като изобщо не е ясно дали ще успее да се завърне в игра до края на сезона.

Точно тогава, след края на сезона изтича договорът му с Ботев, като на този етап ситауцията около подновяването му е в застой, което предизвика обвинения от двете страни.

Бившият вратар на Лудогорец Левски и Ботев – Иван Чворович, който е мениджър на Неделев, обвини новото ръководство на “канарчетата” за създалата се ситуация. По неговите думи, Неделев е получил предложение, но след като е върнал проектодоговора с конкретните си условия, повече отговор от страна на ръководството е нямало.

Към днешната дата отговор все още няма, а ако Неделев не поднови договора си, той ще бъде свободен агент от лятото. Всъщност Неделев и в момента има право да преговаря с други клубове, но играчът неведнъж е доказвал предаността си към Ботев, като едва ли ще направи подобно нещо поне на този етап.

Коментар по темата направи и новият изпълнителен директор на клуба Даниел Сереидо, който заяви, че Неделев е получил не едно, а две предложения за нов договор.

“Преди всичко бих искал да отговоря така. Считаме Неделев за много важен футболист в нашия клуб. Както вече казах в някои други интервюта, още след пристигането ни и веднага след неговата контузия, аз лично се срещнах с него и му предложих нов договор. Също така след това предложение ние продължихме разговорите с него и агента му.

Ботев отново му предложи нов договор. Това се е случило досега. Предложих му на два пъти устно и веднъж писмено. Мисля, че е честно феновете да знаят истината”, коментира Сереидо.