fbpx

Най-интересните „СПОРТ-ни тото“ събития, които са се случили през месец декември

Кой период от годината се очаква с най-голям трепет и приповдигнато настроение? Признаваме с ръка на сърцето, че отговорът е изключително лесен – снежният и чудесен декември е един от най-любимите месеци на българите. Любим, защото във въздуха витае празнично нетърпение, копнеж към топлия семеен уют и отрупаната с вкусни гозби маса. По побелелите улици се гонят деца с весели викове, над притихналите къщи прелитат игриви снежинки, а украсените елхи греят и неуморно повдигат градуса на празничното настроение.

Спортът прави не само прави живота ни вълнуващ, но и носи късмет

Но декември не е само месец на доброто настроение, подаръците и семейните тържества. На 29-тият ден от него, най-обичаната и популярна игра на Българския Спортен Тотализатор („Тото 2 – 6 от 49“) празнува своя рожден ден. Тя е създадена през далечната 1957 година, а първите изтеглени числа са били 6, 13, 28, 38, 46 и 47. Мястото, на което се провежда това историческо теглене също не е случайно избрано – това е енигматичната зала „Фестивална“, свързана с българския спорт, още от чертожната дъска на архитекта. Изключително любопитно е, че по време на първия тираж, топките се вадят от сферата от млади волейболисти, защото събитието се случва именно по време на истински турнир за юноши и девойки. За събитието вестник „Спорт тото“ пише с плам: „18:45 часа… В средата на залата внасят, поставена върху маса с червено сукно, сферата, в която ще се сложат топките с наименованията на 49-те вида спорт. Сферата се затваря с автомат и контролен болт. Към нея пристъпва майсторът на спорта Коста Шопов и я завърта. В гнездото пада една топка, Шопов я развива и високо обявява: „Безмоторно летене №6“. Втори сферата върти и изтегля топка Румен Пейчев, капитан на юношите на волейболния „Славия“ – „Водномоторен спорт №13“. Следва Димитър Димов – капитан на юношеския тим по волейболна „Левски“. „Хокей на лед №46“, обявява той…“.

За съжаление на мнозина, в този празничен тираж няма уцелени шестици. Но затова пък се падат цели три петици със сериозната за онези времена сума от по 5300 лв. всяка. Първата шестица в историята на „Тото 2 – 6 от 49“ и на Българския Спортен Тотализатор по принцип, е уцелена на 25 януари 1959 г, когато трима късметлии едновременно познават числата и печелят рекордните 65 000 лв. Оттогава насам любимата игра пише история и успява да  зарадва десетки хиляди български семейства.

Почти приказни истории и събития

През този празничен, но снежен и студен месец, българският спорт също е успял да сложи златни украшения на вечнозелената елха. И както се случва само в приказките, дори и най-чаканото спортно състезание на планетата понякога става подвластно на климатичните особености.  Може и да ви звучи странно, но лятната олимпиада в Мелбърн през далечната 1956 година, се провежда… през декември! Този чудат факт носи огромен успех на България, защото Никола Станчев печели първия златен олимпийски медал в спортната ни история! Дисциплината в която се състезава е борба, а с това отличие започва и легендарната история на българската школа по борба, окичена с неизброими отличия.

Декемврийското спортно щастие за българите обаче не се изчерпва само с борбата. Това се е случвало дори в най-престижния футболен турнир днес – „Шампионска Лига“. Това е най-гледаното зрелище от милионите футболни запалянковци по света, а нашите вероятно добре си спомнят датата 6 декември 2016 година. Тогава българският шампион по футбол – Лудогорец, игра доста силно и успя да завърши наравно с безспорния шампион на Франция и редовен участник в турнира – „Пари Сен Жермен“ на неговия стадион „Парк Де Пренс“. Всъщност, с ръка на сърцето можем да споделим, че французите се спасяват от позорна загуба с помощта на гол в добавеното време, като резултатът е своеобразен празничен дар за феновете на коженото кълбо в България.

Печелите вие, но печели и спорта. А той има нужда.

На фона на всички интересни факти досега е добре да знаете, че солидна порция от печалбите на Българския Спортен Тотализатор отиват директно за подпомагането на българския спорт. Тази традиция е в основата на подкрепата през годините за редица спортисти и отбори, показали впоследствие своето майсторство и завоювали десетки отличия.

През настоящия празничен месец декември, предстои да се раздават много печалби. Джакпотът в играта „Тото 2 – 6 от 49“, стремително покачва заряда си и в 97-я тираж ще достигне апетитната сума от 5 300 000 лв. Привлекателни числата на печалбите, които се крият в игрите „Тото 2 – 6 от 42“ и „Тото 2 – 5 от 35“.

За всички, които все още се колебаят да изпробват късмета си, ето и малко статистика. Знаете ли, че за само за месец ноември Спорт Тото е изплатило от игри над 1 410 014 лв.? От игрите Втори тото шанс играта  5/35 е раздала 59 833.20 лв., 6/49 – 50 000 лв. За денят на християнското семейство един от участниците стана притежател на чисто нов автомобил. Същото се случи и в тираж 91-ви. В същото време тотализатора не забравя да се грижи за тото милионерите си, които ежемесечно се радват на постъпления в банковите си сметки. Само за месец ноември тотализаторът им е изплатил сериозната сума от 960 168.70 лв. В игрите от кампаниите „Печалби плюс“ и Тото клуб пък късметлиите получиха множество предметни и парични награди.

 

В заключение отново споделяме с вас нашия мъдър съвет – Не спирайте да мечтаете и да участвате в любимата игра „Тото 2 – 6 от 49“! Нужда е малка доза късмет и купища позитивно мислене, за да стане възможно да „ударите“ бленуваната шестица с иконичния червен фиш. И така да сбъднете най-съкровените си мечти – екзотично пътешествие до бленувана дестинация, луксозен автомобил или ново жилище, в което да съберете всички близки хора за топлите, любими празници.