fbpx

Младите звезди на тениса в битка за финал в Ротердам

Две от младите звезди на тениса – Андрей Рубльов и Стефанос Циципас, оформиха първия полуфинал в турнира от категория АТР 500 в Ротердам.

Именно те са единствените поставени тенисисти в турнира след серията сензации в първия кръг, като утре ще спорят за място на финала.

Циципас и Рубльов, които се представят по страхотен начин в последните месеци, трябваше да играят по три сета, но все пак изкопчиха очакваните победи.

Далеч по-тежка изглеждаше задачата на световния №6 Стефанос Циципас, който трябваше да прави обрат срещу руснака Карен Хачанов. Гръцката звезда спечели с 4:6, 6:3, 7:5 за 2 часа и 41 минути игра.

Най-интересен бе решителният трети сет, в който Хачанов дръпна с пробив за 3:1 гейма, но с мигновен рибрейк Циципас успя да се върне.

И когато нещата отиваха към тайбрек, Стефанос Циципас осъществи решителен пробив за 6:5, а след това го затвърди, за да затвори мача.

След него Андрей Рубльов се изправи срещу френския ветеран Жереми Шарди и успя да победи със 7:6, 6:7, 6:4.

Успехът обаче със сигурност дойде доста по-трудно, отколкото Рубльов си е представял. Той видимо не очакваше такава съпротива от квалификанта Шарди.Французинът на два пъти принуди Рубльов да играе тайбрек. Първият отиде в полза на руснака, но с уникални реутир Шарди успя да открадне втория сет.

Това изнерви Рубльов, който през цялата трета част не успя да заиграе на нужното ниво и правеше доста грешки, но в крайна сметка добрият му сервис и по-високата класа му стигнаха да открадне мача, макар и това да се случи след измъчено 6:4.