fbpx

Министерството на младежта и спорта ще отбележи Международния ден на младежта с множество активности в София

 Министерството на младежта и спорта ще отбележи Международния ден на младежта с младежко изложение, спортни демонстрации и концерт в София. Събитията ще се проведат в Южен парк 2, на сцената на Sofia Summer Fest и пространството около нея на 12 август от 16,00 до 22,00 часа. Входът е свободен. 
    Честването ще стартира с изложение на младежки организации, които ще имат възможност да представят дейността си и да се включат в дискусия с експерти на ММС и Столична община, свързана с младежките политики в страната. За любителите на спорта са организирани демонстрации по брейк, ушу и зумба. Посетителите могат да се включат и в открити тренировки по бадминтон и ушу, както и да се забавляват с настолни игри. Празникът ще завърши с концерт с участието на група „Остава“ и Папи Ханс. 
    През 1999 г. Общото събрание на ООН обявява 12 август за Международен ден на младежта. Министерство на младежта и спорта популяризира тази дата с организиране на мероприятия, насочени към младите хора в България. Отбелязването на този празник е от особено значение за прилагането на младежката политика на национално и местно ниво, както и за представяне на дейността на министерството, насочена към младежите в страната.