fbpx

Любомир Петров пред БЛИЦ: Равносметката досега и бъдещето пред Българския Спортен Тотализатор

В България има 112 тото милионера, които са уредили живота си в положителна посока с помощта на сериозните печалби, които са спечелили и са им били изплатени от БСТ, съобщи той .

Днес на импровизирано гости ни е изпълнителният директор на Българския Спортен Тотализатор Любомир Петров, с който ще си поговорим за първите 8 месеца от неговото управление, както и каква е неговата визия за бъдещето на лотарийните игри в България.   

– Здравейте г-н Петров, съвсем скоро отпразнувахте 8 месеца на кормилото на единствения лотариен оператор в България в момента – БСТ. Каква е вашата равносметка за изминалия период? 

– От деня, в които встъпих в длъжност като изпълнителен директор на Българския Спортен Тотализатор на 11 март 2020 година, започнах да реализирам визията си за положителна промяна на възприятието на образа на БСТ от всички българи и най-вече от младите хора. В тази задача с пълни сили ми помага екипът от доказани експерти. 

Използвам случая, за да благодаря специално на всички колеги за ентусиазма и професионализма, с които посрещат работния процес. През изминалите 8 месеца се трудихме неуморно, разширявахме дейността си и всички около мен успешно доказаха способностите си на чудесни специалисти и експерти. 

Към днешна дата постепенно разширяваме екипа на БСТ, за да посрещнем с лекота всички работни задачи и предизвикателства.

– Какво успяхте да реализирате от управленската си програма в тези първи месеци?   

– Много съм радостен, че имаме все по-силно и запомнящо се присъствие в медиите, което не остава незабелязано от обществото в България. Благодарене на нашия екип вече имаме релевантна визия за 21 век и предлагаме атрактивни рекламни клипове и послания за всяка наша игра. Успяхме сериозно да подобрим уеб страницата на Българския Спортен Тотализатор, като в новия лендинг портал, намиращ се на адрес https://action.toto.bg, публикуваме интересна и актуална информация за нашите продукти.

Също така сериозно разширихме дистрибуционната ни мрежа с множество нови обекти, като повечето от тях са на атрактивни локации, което помага на хората да имат лесен достъп до нашите игри.

Вече имаме отлични партньорски отношения с една от най-големите български търговски вериги и направихме няколко запомнящи се събития на тяхна територия, с участието на нашия водещ и любимец на публиката – Део. Наистина се опитваме да сме близо до нашите приятели и потребители.

Игрите ни могат да бъдат намерени също така в цялата страна в клоновете на Български Пощи, както и в обектите на Центъра за градска мобилност в София, така че всеки да може да играе, докато изпраща писмо на любим човек или си купува билет за транспорт.

– Всички знаем за и играем в любимите игри с топки, но разкажете малко повече за посоката, която поемате, както и какво е бъдещето пред игрите на БСТ?   

– На първо място мисля, че е редно да разсеем зловредните слухове, че всичко е „наредено“ и всъщност никой не печели от нашите игри. За информация на читателите, в България има 112 тото милионера, които са уредили живота си в положителна посока с помощта на сериозните печалби, които са спечелили и са им били изплатени от БСТ. 

Дори и в момента джакпотът в най атрактивната и любима игра на българите „Тото 2 – 6 от 49“ гони невероятната сума от 6 милиона лева! И за да приключим с негативните коментари ви давам малко ексклузивна информация от кухнята на тотото – според статистиката ни във всеки тираж раздаваме над 40000 печалби, било те парични или предметни! 

Ако сте нетърпеливи, обичате да рискувате и искате да разберете дали печелите на мига, тогава за вас са нашите моментни игри с талони. Точно тази простота и лекота карат много хора да ги предпочитат. Важно е да споменем, че Българския Спортен Тотализатор първи въвежда моментните игри с талони в страната през вече далечната 1992 година, а към момента имаме цели 37 вида! Тази есен на пазара имаме нови два талона: „Тайното имане“ и „Моят щастлив ден – Бинго“.

В празничния период най-атрактивни предложения са „Зимна Приказка“ и „Баница с Късмети“. Всеки, който закупи от тях, може да спечели над 12 милиона лева от сумите, скрити под полетата за изтъркване на атрактивните картончета.

За онези, които не станат милионери е достатъчно да регистрират кода на талона на специалния сайт https://lottery.toto.bg, където ги очакват специални награди, като например ваучери за спортни стоки или за незабравима почивка с любимите хора. Тегленията на тези награди се провеждат всяка неделя.

Също така продължаваме да развиваме и програмата за лоялност – „ТОТО КЛУБ“. Тя е създадена в знак на благодарност към нашите приятели, като дава шанс на всеки, който има такава карта да грабне допълнителни бонус печалби без допълнителен залог.

Всеки месец имаме специална тематична кампания, в която участниците събират точки и в края на периода теглим печелившите номера на карти. По принцип те са напълно безплатни и могат да се издадат във всеки тото пункт. Тъй като сме модерна и дигитална компания, за онлайн потребителите картите са виртуални.

В момента тече кампанията „Празнични мечти“ за лоялните ни клиенти, която ще продължи до 27.12.2020 и всеки от тях ще има възможност да спечели една от 12-те специални награди от 1200 лева, които ще бъдат раздадени в празничната новогодишна нощ.

Вече споменах, че погледът ни е отправен в дигиталното бъдеще, затова екипът на БСТ работи усърдно върху разработката и внедряването на иновативни онлайн услуги и мобилни приложения, като в центъра на нашата платформа ще бъде специално онлайн казино.

Разбира се, в тази дейност се съобразяваме със Закона за обществени поръчки и Закона за хазарта. Първата крачка към новия хоризонт вече е направена и вече излъчваме пряко тегленията на печалбите всеки четвъртък и неделя от 18:45 и в социалните мрежи – YouTube и Facebook.

В момента отчитаме, че това се приема радушно от хората и генерира все по-голям потребителски интерес към нашите игри.

Искрено се надявам да затвърдим нашия образ като иноватор, който непрекъснато предоставя нови услуги и игри на потребителите, като същевременно продължаваме да подпомагаме активно българския спорт и култура. Затова скоро ще представим новата си, модерна визия, с която все повече ще се стремим да помагаме на хората да сбъдват мечтите си.

– Чухме любопитен слух, че в България има възможност да навлезе и Евроджакпот лотарията. Има ли нещо вярно в него?

– Точно така, информацията ви е вярна. През тази година заявихме сериозния интерес да се включим в елитния клуб на държавите, в които се провежда лотарията Евроджакпот. С радост ви съобщавам, че БСТ отговаря на всички критерии и изисквания и от пролетта ще се присъедини към елитното европейско семейство.

Това ще позволи на нашите клиенти да се борят за невероятната и мечтана печалба от 90 милиона евро, която може да се спечели само срещу скромния залог от 4 лева!

– Разкажете ни малко повече за интересните събития, които бяха организирани от тотализатора в този период?

– Щастлив съм, че моят управленски период започна с много тържествен момент – отбелязването на 63-тата годишнина на Българския Спортен Тотализатор през месец май. Специално за събитието на 12 май създадохме страхотен клип, озаглавен „Заедно за българския спорт“, защото това е мисията на тотализатора – да подкрепя и развива българския спорт и култура.

Само в последните 2 години сме отделили над 100 милиона лева от постъпленията за насърчаване на физическата активност и за финансиране на спортните федерации в България. Само през първите три месеца на 2020 сме заделили за спорта над 20 милиона лева.

Важно е да уточним, че вече 62 години основната мисия на СПОРТ ТОТО е да подпомага подготовката на спортистите, треньорите, както обслужването, реконструкцията и изграждането на спортни бази и съоръжения.

С тази подкрепа мисля, че сме неизменна част от родните постижения на спортните форуми от всякакъв мащаб – от мечтаната Олимпиада до републиканските първенства, като по този начин български спортисти прославят България по света.

Вече споменах, че се стремим да променим нашия имидж в положителна посока, за това за първи път това лято Българския Спортен Тотализатор организира първенство по плажен футбол, носещо името “Burgas Summer Toto Cup”.

В продължение на два дни гладните за трофеи футболисти спореха за купата на импровизирания мини терен в централния плаж „Бургас“. Разбира се, входът за публика беше безплатен, а специални гости и участници в събитието бяха две футболни легенди от близкото минало – култовите Златко Янков и Радостин Кишишев.

Освен това продължаваме да подпомагаме активно и по-нишови спортове, като например Cross-Fit феста, провел се в София със сериозен зрителски интерес, както и купата на град Варна по кану. И не на последно място по значение – партнирахме си с шампиона на България по баскетбол – Балкан, като по време на квалификациите за Шампионската лига по баскетбол, уникално за родината събитие, провело се за пръв път в Ботевград, един от жителите спечели чисто нов автомобил. Тук трябва да уточним, че БСТ подпомага не само спорта, но и културата в България. Този факт може би не е толкова познат на широката публика, затова от скоро работим сериозно в посоката да запознаем хората с нашите усилия за подпомагане на изкуството и културата. Затова подадохме ръка на организаторите на фестивала „Sofia Summer Fest”, като  в продължение на месец и половина активно участвахме в събитията там. С ръка на сърцето мога да заявя, че беше едно незабравимо преживяване и ние планираме да го превърнем в своеобразна традиция.  

Както вече споделих в отговора на предишния въпрос – опитваме се да сме максимално модерни и атрактивни. Дори сме се насочили и към електронните спортове, към които са вперили взор не само представителите на най-младата аудитория, но и хора на различна възраст, защото вече над 3 милиарда души в световен мащаб играят на игри.

Няколко дни преди коледните празници планираме да проведем пилотна е-спорт надпревара, като в нея ще участват известни български спортисти.

– Искрено благодарим за интересните и пълни с информация отговори. Какво ще пожелаете на участниците в игрите на БСТ за новата 2021?

– За огромно мое съжаление 2020 беше предизвикателна и донякъде притеснителна за всички нас, главно заради неочаквания мащаб на пандемията. Искрено пожелавам новата година да ни донесе повече спокойствие, успехи и щастие.

А на всички, които продължават да ни подкрепят и да вярват в нас – през 2021 бъдете здрави, не спирайте да мечтаете и да ни помагате в бъдещите начинания. Защото благодарение и заедно с Вас, Българският Спортен Тотализатор е в подкрепата на българския спорт, култура и образование!

Оригинал на интервюто можете да разгледате в Blitz.bg.