fbpx

Любомир Петров: Човекът с най-голямата печалба в историята на тотото се появи, вече харчи парите

За първи път от години за 2020 г. предприятието е на плюс, казва изпълнителният директор на тотото.

Любомир Петров е изпълнителен директор на Държавно предприятие “Български спортен тотализатор” от 20 февруари миналата година. Завършил е висше образование в столичния Технически университет. Преди тотото е оглавявал дирекцията за търгове и процедури в “Информационно обслужване”. Преди това е бил мениджър бизнес развитие и търговски директор на “Телелинк”.

– Г-н Петров, появи ли се човекът, който грабна най-голямата единична печалба в историята на тотото от 8 431 125 лева с фиш за 5,60 лева?

– Да, появи се. Разписах му документите и парите вече са при него. Пожелах му да ги харчи разумно. Защото това е най-важното. Обикновен човек, работи. Редовен участник в тиражите на тотото. Дори лично ми обеща да продължи да играе. Съжалявам, че не може да го покажем заради ограниченията на закона, но човекът бе искрено щастлив. А в крайна сметка една от целите на тотото и неговите игри е да прави хората щастливи в трудни времена.

– Очаквахте ли в поредни тиража да падне джакпотът?

– Не може да се предвиди кога ще се спечели джакпотът. Просто това са правилата на числовите игри. Но си спомнете колко месеца преди това джакпотът все убягваше от нашите клиенти. За да надмине 8 милиона лева и да влезе в тройката на най-големите в историята на тотализатора.

– Мина вече година, откакто поехте нещата. Каква е равносметката?

– За ситуацията – добра. Най-важното бе, че за първи път от години насам завършихме финансовата 2020-а на печалба от 5 милиона лева. В изключително трудни условия – пандемия, затваряне на хората. Радвам се, че те ни повярваха и им харесаха игрите ни. Изключително важно бе да спечелим лоялността на клиентите в тази ситуация. И смятам, че го постигнахме.

Това обаче ни поставя нови цели за следващите години. Не смятаме, че сме свършили работата си напълно. Тепърва има неща, които желаем да подобрим. Това е амбицията на цялото ръководство на тотото.

– Какви са плановете ви за печалбата?

– Тя ще бъде вложена в разширяване на мрежата на пунктовете, които имаме. В момента имаме около 1500 точки, където може да се играе. И то с договорите, които сключихме с някои вериги. Това е крайно недостатъчно. Трябват ни поне още толкова. Не очаквайте да сме като някои наши бивши конкуренти да сме във всяка будка и на всеки ъгъл, но мрежата е крайно необходимо да бъде разширена. Така ще успеем да постигнем и своята главна цел – повече приходи за българския спорт и култура.

– Казахте, че още този месец ще се появи нова игра. Каква е тя?

– Играта е много интересна. Става въпрос за “Бързи 1000”. Тя е с коренно променена концепция. Вместо да се търси една голяма печалба, сме наситили талоните с такива по 1000 лева. Което не са малко пари. Разчитаме точно това да привлече хората. Които сами да ни направят реклама. От уста на уста. Планираме да пуснем и втора част на “Шампионски кръстословици”, която бе изключително успешна. Плановете ни са всеки месец да се появява по една нова талонна игра.

За улеснение на нашите клиенти направихме нещо като карта на лотарийните ни игри. Тя вече може да бъде намерена във всичките ни пунктове.

– А не мислите ли за нови цифрови игри?

– При цифровите игри приоритет остава влизането на “Евроджакпот” в България.

Имаме техните уверения, че това може да се случи до началото на 2022 година. Нашето желание е това да се случи дори това лято. Само да спомена, че в петък джакпотът в тази игра ще бъде 21 милиона евро. Представяте си какъв интерес ще предизвика тя в България.

 

– Говори се, че ще настъпят големи промени и на сайта.

– Абсолютно. Говорим за една напълно нова платформа, както и мобилни приложения. На него ще има всичко – онлайн казино, онлайн букмейкър. Ще бъде един съвсем нов продукт. Сегашният сайт е правен преди доста години и не е атрактивен за хората. Искаме да сме на нивото на останалите хазартни оператори, които развиват дейност в България.

– Това означава ли край на Тото 1? Все пак с него започва историята на тотализатора.

– Не. Тото 1 остава като наземна игра и ще го запазим. Тук говорим за спортни залагания с коефициенти, изцяло нова модерна платформа, както е по цял свят. И рязко влизане в дигигалния свят.

Интервю: 24 часа | Георги Банов