fbpx

Любомир Епитропов с 15-о време на полуфиналите в плуването

Любомир Епитропов завърши на 15-о място на 200 метра бруст на олимпийския турнир по плуване в Токио. 22-годишният дебютант на най-големия спортен форум финишира в дисциплината с време от 2:10.33 минути.

Той стана първият представител на България на полуфинал в плуването на Олимпиада от 13 години, след като във вчерашните серии постави национален рекорд в дисциплината от 2:09.68 минути.

“Цялостно съм доволен от моето представяне – коментира плувецът ни. – Специално на 200 метра мисля, че планираното за този сезон го изпълних. Винаги търся максималното и в двете дисциплини, но за момента по-добре ми се получава 200. Залагаме си на силите. И днес дадох всичко от себе си. Не успях да се наспя хубаво, но това не е оправдание. И без сън трябва да мога да плувам.

Нещата не се получиха толкова добре, колкото вчера. Усетих малко повече умора в сравнение със снощното плуване. Това е първо сутрешно плуване за мен тук. По принцип за всички тези сутрешни плувания са по-трудни, просто организмът се събужда тогава, по-трудно е да се адаптираш. Не сме променяли тактиката от снощното плуване.

Той определи следващата си цел – слизане под 2:09 минути.