fbpx

Кубрат Пулев вярва, че ще има нов шанс за световната титла

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев се завърна в България, след като победи някогашния шампион на UFC Франк Мир при дебюта си в новия боен формат “Трайъд Комбат”. На летище “София” Кобрата говори както за преживяването в Тексас, където скоропостижно нокаутира противника си, така и за бъдещето си.

В което според него има реален шанс отново да се бие за световната титла в тежка категория на професионалния бокс.

“Не чувствам, че съм направил нещо голямо, но пък за сметка на това шоуто беше страхотно. Противникът не беше на моето ниво. Победих за България, но все пак не смятам, че е чак толкова голямо постижение”, коментира Пулев и добави, че е говорил с организаторите на последния си бой за евентуална подобна галавечер в България и това е напълно постижима цел за пролетта на следващата година, защото те искат да правят събития по цял свят.

“Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, но по-мръсен, защото има борба и клинчове. Напълно реално е да получа шанс за светоната титла, защото съм в Топ 10 на тежка категория в света. Един-два мача догодина и смятам, че третият път ще дойде”, добави още Кубрат.

Според него нещат в професионалния бокс не са никак лесни, а има много интереси и ранглиста, в която има стъпала, по които трябва да стигнеш до върха.

“Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин – работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена”, каза Кобрата и не пропусна да благодари на Благой Иванов- Багата, с когото се е подготвял преди последната си битка

“Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото. Имам още какво да дам на България и на бокса, Кубрат няма политически амбиции и ще помагам с каквото мога на всички. Хората в Щатите ме спираха навсякъде и ме подкрепяха. Все пак се бих с двукратен световен шампион, но не е на моето ниво”, продължи той.

“Равносметката е, че не трябва да съм толкова смел и храбър, а понякога да казвам “не”. Когато отида неподготвен, като в битката с Джошуа, аз съм си виновен и отговарям само пред себе си”, обобщи Пулев.