fbpx

Красен Кралев връчи плакет на баскетболния ни селекционер

Министърът на спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на селекционера на мъжкия ни баскетболен тим Росен Барчовски, след класирането на Европейското първенство.

Баскетболните национали успяха да се класират Европейското първенство през 2022 година след 10-годишна пауза. Селекцията на Росен Барчовски извоюва победата в драматичен сблъсък с Латвия с крайното 66:65.

“Нацията се сплотява от такива успехи. Имахме нужда от подобен пробив в колективните спортове”, заяви спортният министър Красен Кралев по време на срещата. Той поздрави Барчовски и Глушков за представянето на отбора и духа, който са демонстрирали момчетата в решителната среща.

“Водихме битка до края. Всички играчи се раздадоха в мача срещу Латвия, за да постигнем този успех и да заслужим участието си на Европейското първенство”, заяви треньорът на тима ни Росен Барчовски.

Росен Барчовски сподели пред Кралев плановете си за включването на нов чужденец в състава, който да помогне за по-доброто представяне на тима в световните квалификации. Спортният министър се ангажира ММС да помогне при процедурите за издаване на български паспорт на набелязания играч.