fbpx

Карлос Алкарас спечели турнира на най-добрите осем млади тенисисти

Париж, тенис

Карлос Алкарас се превърна в първия испанец, който печели турнира по тенис “Следващо поколение” на ATP в Милано с награден фонд 1,3 милиона долара, след като се наложи във финала над американеца Себастиан Корда с 4:3 (5), 4:2, 4:2. Така 18-годишният Алкарас завърши сезона по възможно най-добрия начин.

Алкарас се нуждаеше от 82 минути, за да спечели втората си титла през сезона. Той спаси всичките 6 възможности за пробив на Корда, сам успя да направи 2 пробива и завърши с 15 уинъра.

Испанецът стана и най-младият тенисист, който завършва на 32-о място в световната ранглиста след украинеца Андрей Медведев, който постигна това също на 18-годишна възраст през 1992 година.

“Чувствам се страхотно. Прекрасно е да завършиш годината по възможно най-добрия начин, да спечеля тази титла, да играя отлични мачове срещу велики тенисисти”, каза Алкарас след мача.

“Треньорът ми Хуан Карлос Фереро ми казва, че в трудните моменти трябва да се играе агресивно, да се търси успеха и аз го направих. Работя за това да съм спокоен в трудните моменти. Това е ключът за печелене на трудните точки”, смята той.