fbpx

Григор Димитров подкрепи Джокович за участието му в Австралия

Новак Джокович

Бившият №3 в световната ранглиста Григор Димитров се изказа за казуса с Новак Джокович, който получи медицинско изключение да играе на Australian Open, въпреки че не е ваксиниран.

Играчите, които искат да участват в надпреварата, трябва да са напълно имунизирани, но има фактори в здравословното състояние, които позволяват да се издаде разрешение.

“Не съм доктор, но съм сигурен, че има причина за решението. Ако някой се нуждае от медицинско изключение и ако то е истинско, значи не виждам проблем”, каза българинът пред австралийската медия The Age.

Световната №1 в женския тенис Ашли Барти и представителка на домакините не пожела да коментира, но спомена, че вярва във вземането на правилно решение от ръководството на турнира.

“Това е труден въпрос за мен, защото не е мое решение. Вярваме на хората, които са го взели”, каза най-силната тенисистка в страната.

Друга австралийка и шампионка в Големия шлем – Сам Стоусър, се съгласи с мнението на Димитров.

“Ако са дали медицинско изключение на Джокович, значи има медицински проблем. Надявам се причините да са основателни. В Австралия и конкретно щата Виктория беше трудно през последните две години. Ако се нарушат принципите заради тенис играчи не мисля, че ще е правилно. Ако медицинското изключение е основателно, не виждам защо трябва да има спорове по въпроса”, смята Стоусър, която победи Серина Уилямс на финала на US Open през 2011-а.

В Мелбърн Джокович ще преследва своята десета титла от Australian Open и общо 21-а в Големия шлем. Така ще поведе в голямото съперничество с Рафаел Надал и Роджър Федерер.