fbpx

Григор Димитров отпадна още във втория кръг на Australian Open

Григор Димитров

Григор Димитров безславно отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Българинът загуби с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) от французина Беноа Пер за 3 часа и 19 минути.

Пер е №56 в света и по-известен със странния си характер и изцепките на корта, отколкото с победите, но днес той бе далеч по-концентриран и спокоен от Григор, което в крайна сметка му донесе успеха.

Българинът допускаше грешка след грешка, като особено отчайващо бе представянето му при сервисите на Пер. Те не бяха много мощни или уникално насочени, но ретурите на Димитров просто отиваха непрестанно в аут. При това те не излизаха от корта за милиметри, а бяха доста далеч в аут, което видимо изнервяше допълнително родния тенисист. Той често вдигаше отчаяно ръце към щаба си, крещеше нервно по корта, но просто не намираше начин да вкарва тези ретури.

Отсреща Беноа Пер бе нетипично спокоен. Не може да кажем, че французинът изигра изключителен мач, но грешеше рядко. Просто Григор – с терминологията на феновете – сам се победи.

Така за четвърти път в кариерата си Григор отпада във втория кръг в Австралия. Първите два бяха още в началото на кариерата му, а третият – през 2020 година.