fbpx

Доминик Тийм няма да играе на “Уимбълдън”

Доминик Тийм

Световният №5 Доминик Тийм се отказа от участието си на “Уимбълдън”, след като преди дни обяви, че няма да бъде част и от Олимпиадата.

Плановете на австриеца бяха да бъде част от “Уимбълдън”, но той получи травма преди два дни, като се оправдаха опасенията, че тя ще коства участието му на “свещената трева”.

38 минути след началото на първия си мач от турнира в Майорка, Тийм контузи китката си след форхенд. Тази част на ръката му бе превързана още преди началото на срещата и му създаваше проблеми в последните няколко седмици.

Оказа се, че шампионът от последното издание на US Open има разлепване на тъканната обвивка и няма да играе тенис няколко седмици. Той също така ще трябва да носи специална шина.

Неприятните новини бяха съобщени от Тийм и екипа му в социалните мрежи, като заедно с Рафа Надал, той се превръща във втория топ 5 играч, който няма да видим както на “Уимбълдън”, така и на Олимпиадата.

“След като във вторник бе принуден да се оттегли от турнира в Майорка заради контузия в дясната китка, Доминик Тийм отпътува за Барселона, където премина обстойни прегледи. Изследванията показаха разлепване на тъканната обвивка от външната страна на китката, което няма да позволи на Доминик да играе тенис в продължение на няколко седмици.

Той ще носи специална шина през следващите пет седмици, след което ще започне постепенна рехабилитация, чиято цел ще бъда да възвърне подвижността и мускулната сила на китката си, а впоследствие да се завърне на корта” – гласи изявлението, публикувано на страницата на Тийм в Twitter.

След като 2020-а бе най-успешната за Тийм заради спечелената титла от Шлема, то сезон 2021 се превърна в истински кошмар. Особено последните два месеца, в които Тийм е с актив от една победа и три поредни поражения.