fbpx

Дами и господа, Държавната лотария се завръща

Без съмнение, живеем в ерата на информацията: в нея всичко се променя много бързо, а новините намират всевъзможни начини да стигнат до нас. В ежедневие, в което дори късите видеа или дори една снимка могат да кажат много повече от няколко реда, всички усещаме липсата на традициите. Анализаторите сочат, че през последната година хората са купували много повече стоки, свързани с определени места и преживявания. Изводът е само един: липсват ни обикновени неща като спокоен неделен следобед или прочитането на няколко страници, докато пием кафето си рано сутрин; липсват ни миговете на неаранжираната приятна изненада.

Ето защо, може би няма по-подходящ момент, за завръщането на една легенда: Държавната лотария. След почти 30-годишна пауза, моментните лотарийни игри на БСТ ще могат отново да носят това име. Мнозина все още помнят цветните талони, но каква всъщност е историята им? Първите опити за организиране на лотария датират още от 1892 г. По време на първото Пловдивско изложение. „Софийска градска класна лотария“ се учредява с указ на княз Фердинанд през 1898 г. Но фактически, датата, която се приема за начало на Държавната лотария е 02 януари 1936 г., а първото теглене се провежда във Военния клуб на 5 април същата година. Втората световна война възпрепятства лотарията и тя се завръща чак 1958г. Наградите са както парични, така и предметни и не са възприемани от обществото като вид хазарт.  Техният характер е по-скоро един вид забавление – изпробване на късмета или по-нестандартен подарък за рожден ден или имен ден. Това се предполага и от широкото им разпространение: те могат да бъдат открити навсякъде, а достъпната им цена повишаваше търсенето. Тегленето е било веднъж месечно, а късметлиите са били доста. През 2011 година, Държавната лотария се влива в Българския спортен тотализатор, а 10 години по-късно тя се завръща.

Събитието се увенчава от новата рекламна кампания на Спорт Тото, в която взима участие футболната ни легенда Димитър Пенев. В поредицата от клипове се споменават любимите игри Тото 1, Тото 2, както и един от най-любимите талони: Шампионска кръстословица. За радост на феновете, идва момента и на Шампионска кръстословица 2 – новият тираж ще предложи и нови възможности за печалба, с още по-висока честота на печеливши полета – до три печалби от един талон. Трите отделни кръстословици са в компанията на четири специални бонус думи и две специални екстра думи. Към това прибавяме и специалната бонус игрална зона и така шансът да бъде открита някоя от 2 163 000-те печалби между 5 и 500 000 лв. наистина е огромен.  Или както казва Димитър Пенев “От половин милион бяга ли се?”. 

Броят на тото-милионерите е над 100, а шанс има само онзи, който играе: прогнозният джакпот от 3 550 000 лв. за 65-ти тираж също гони половин милион . И определено “запалва” емоциите.

С всички тези новости, Българският Спортен Тотализатор заявява, че има места в отбора и надпреварата е готова да стартира!

Късмет!

ИГРАЙ ОНЛАЙН