fbpx

Цвети Пиронкова отпадна в първия кръг на “Уимбълдън”

Цветана Пиронкова набързо приключи окончателно с “Уимбълдън”, губейки мача си от първия кръг на турнира.

Първата ни ракета загуби с 4:6, 0:6 от Юлия Путинцева от Казахстан, по-малко от два часа, след като стана ясно, че въобще ще има такъв мач.

Цвети отпадна в третия кръг на квалификациите за “Уимбълдън”, но остана втора резерва и съдбата й се усмихна в полседния момент.

Макар да сме в третия ден от същинската част на турнира, две тенисистки се отказаха и Цвети получи шанс да влезе в основната схема и да се изправи срещу Путинцева.

Целият хаос и фактът, че до последно българката не знаеше дали и изобщо срещу кого ще играе, очевидно се отразиха на нейната игра.

Първата ни ракета при дамите не успя да се противопостави на световната №43 и завърши безславно своето 13-о участие на “свещената трева”, където през 2010-а достигна до полуфиналите.

Още в самото начало се видя, че състезаващата се за Казахстан рускиня е по-подготвена за мача. Тя бе по-агресивна, както и доста по-успешна на сервис.

Путинцева стигна до ранен пробив, който за щастие Цвети успя да върне за резултат 3:3 в средата на сета.

С това обаче се изчерпаха добрите изяви за Цвети при сервис на Путинцева, като последваха три последователно спечелени гейма за световната №43. Два от тях бяха на сервис на Цвети, с което първият сет бе затворен с 6:3.

Втората част от мача бе още по-тежка за Пиронкова, защото набързо Путинцева натрупа аванс от 3:0. Цвети все пас се разписа с един гейм, в който отново трябваше да спасява брейкбол, но стигна до 1:3.

Минути по-късно обаче далеч по-убедителната Путинцева вече бе спечелила нови два гейма и имаше аванс от 5:1, като с полседвалия лесен сервис гейм на 15, затвори сета с 6:1 и мача с 2:0 сета.