fbpx

ЦСКА удари “Левски” в голямото дерби

ЦСКА победи Левски с 2:1 в първото за сезона издание на вечното дерби на българския футбол.

“Червените” оправдаха статута си на сериозен фаворит, с който влязоха в мача, като спечелиха своето трето поредно дерби срещу Левски. Още по-впечатляващата серия, която ЦСКА продължи е, че вече в осем поредни мача няма загуба от най-големия си футболен враг.

Осем е и броят поредни победи, които натрупа Стойчо Младенов срещу Левски, при завръщането си на треньорската скамейка в най-големия за България мач.

Треньорско завръщане в дербито имаше и на скамейката на Левски, като може да отчетем, че благодарение на Станимир Стоилов, “сините” изглеждаха по-добре от очавканото в големи периоди от мача, но в крайна сметка по-голямата класа днес се оказа решаваща.

Тя бе на страната на ЦСКА. С огледн не само последните седмици, но и последната година и половина, “червените” бяха категоричен фаворит, като с успеха продължават да са единственият непобеден тим в Първа лига.

Това отрежда на трето място с 16 точки, две по-малко от лидера Ботев (Пловдив), но и с три мача по-малко от страна на “червените”. Левски пък продължава да се мъчи с едва 8 точки на 11-о място, но ако “сините” продължат възхода си под ръководството на Стоилов, вероятно в следващите седмици ще ги видим по-напред в класирането.

Левски успя да поведе след страхотен гол на Георги Миланов със задна ножица, но в края на първата част Греъм Кери изравни за ЦСКА.

Решителният миг в мача дойде в 65-ата минута, когато Жорди Кайседо надбяга бранител на Левски и останал сам срещу Николай Михайлов, нямаше проблем да вкара за 2:1.