fbpx

Борислав Михайлов изненадващо оттегли оставката си и остава начело на БФС

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов изненадващо оттегли оставката си на днешното заседание на Изпълкома. Тя бе подадена след расисткия скандал по време на европейската квалификация срещу Англия в София през октомври 2019 година. Близо 18 месеца по-късно, без да е гласувана, приета или отхвърлена, тя бе оттеглена.

Този негов ход означава, че през лятото няма да има извънреден конгрес, на който да се избере нов президент. По план това трябваше да се случи на 25 юни, но с оглед на днешните събития, президентските избори ще се проведат през февруари догодина. Дотогава Михайлов ще изпълнява задълженията си.

“Точно 558 дни минаха от моята оставка – каза президентът на БФС. – Имаше напрежение, много лъжи и клевети, едва ли не това е една корупционна среда. Оттеглих се, за да може БФС да си работи спокойно. Всички проверки, които се направиха в централата от компетентните органи показаха, че няма нарушения. Година и 2 месеца проверки, нито едно закононарушение. Аз си починах, видях грешки в себе си, видях и в колегите. Връщам се за да организираме един редовен конгрес догодина. За 7-8 месеца да се стегнат редиците и след това в по-широка дискусия да се предложат идеите.”