fbpx

БФС наказа Левски заради ексцесиите в мача с Лудогорец

Левски - Арда

На фона на сериозната подкрепа по трибуните и финансовата помощ, която феновете оказват на Левски в последните месеци, в неделя част от тях се проявиха в лоша светлина.

Столичният клуб отнесе наказание от БФС за един мач без публика, като това ще бъде следващото домакинство на “сините” срещу Пирин (Благоевград).

Освен това закъсалият финансово Левски е глобен и с 9300 лева, а причините са хвърлени предмети по терена, обидни и нецензурни реплики, използване на пиротехнически средства, спиране на мача заради димка и хвърлена възпламенена пиротехника по терена.

Именно хвърлената факла по терена в 37-ата минута на мача бе основният акцент в това наказание.

Тогава хвърлена факла от Сектор “Б” падна непосредствено до рефера Георги Кабаков и играча на Лудогорец – Мавис Чибора. Късмет е, че никой от тях не пострада по-сериозно.

Така група фенове на “сините” успяха да развалят доборото впечаление, което публиката на тима създаваше в поселдните месеци.

В това число влиза и мача с Лудогорец, когато трибуните бяха пълни до максимално допустимия капацитет, а атмосферата на “Герена” бе страхотна, като за истинско дерби, макар спортно-технически Левски да продължава да е в сериозна криза и да заема 11-о място в Първа лига.