fbpx

Българският ансамбъл пропуска Световното първенство в Япония

ансамбъл

Ансамбълът на България няма да вземе участие на Световното първенство по художествена гимнастика в Япония, което започва утре.

Новината официално бе съобщена от родната федерация, а причина е контузия на едно от златните момиета, донесли радост на страната, печелейки олимпийската титла в Токио по-рано през годината.

Вчера гимнастичките са провели две тренировки, като след втората Лаура Траатс е почувствала много силна и остра болка. След консултация с д-р Добрев, лекаря на отбора, се стига до решение, че травамта на Траатс е сериозна и участието на страната ни в отбораната надпревара е невъзможно.

Световното първенство в Китакюшу трябваше да бъде последното състезание на българския ансамбъл, но за съжаление сега няма да можем да видим гимнастичките ни в лебедовата им песен.

До този развой се стига само седмица след страхотното представяне на момичетатa на Гран при в Марбея, където те спечелиха всички три златни медала, изпълнявайки съчетания, които са били допълнително усложнени, сравнени с тези от Олимпиадата.