fbpx

България ще играе за пето място в света при младежите

България волейбол младежи

Младежкият национален отбор България по волейбол ще играе мач за петото място на Световното първенство, на което страната ни е съдомакин с Италия.

Родните национали победиха Чехия с 3:1 (24:26, 25:22, 25:22, 25:23), в плейофен мач за разпределение на местата от пето до осмо.

Така утре тимът на България ще се изправи срещу един измежду Бразилия и Белгия, в мач за чест и заемане на петото място в света за тази възраст.

Днешният мач в италианския град Карбония започна с драматичен гейм в полза на Чехия, но момчетата ни показаха страхотен характер и стигнаха до обрата.

Първата част вървеше точка за точка през цялото време, но родният тим се огъна точно в решителния момент. При 24:24 сбъркахме сервис, а след това с успешна атака чехите успяха да затворят частта с 26:24.

Втората част също се развиваше доста равностойно, но при 19:19 България направи решителна серия с три поредни точки. Така с антрупания аванс от 22:19, родния тим изигра по-спокойно заключителните точки и спечели гейма с 25:22.

Третата част на мача бе доста идентична с втората. България отново взе аванс след серия от точки и поведе с 21:17, а асовете на Алекс Николов се оказаха решителни за крайния успех в гейма с 25:22.

Доста драматична бе и последната четвърта част, която се развиваше равностойно до 20:20. Тогава звездите в тима ни – Алекс Николов и Денис Карягин поведоха отбора в заключителната част и геймът бе спечелен с 25:23, с което България спечели и мача.