fbpx

Бъдни вечер, изпълнена с чудеса: за първи път в България са спечелени два милионерски джакпота

 Най-големите късмети в празничната нощ се оказаха скрити в Тото 2 – 6/42 и Тото 2 – 6/49

Датата е 24.12.2023 г. До Бъдни вечер остават броени часове, а във всеки български дом тече предпразнична подготовка. Мнозина са избрали да споделят деня с близки и приятели, да спазят традициите, да си припомнят някои от позабравените ритуали, свързани с навечерието на един от най-обичаните празници. Вълнението има различни проявления, но със сигурност заредените емоции са изключително положителни.  

В неделния слънчев следобед, тълпи по улиците няма, трафик – още по-малко. Но както казахме – традициите трябва да се спазят – и екипът за излъчването на живото предаване на тиражите на игрите на Български спортен тотализатор (БСТ) е на своето работно място в студиото, намиращо се в централата на тотализатора.  

Предстои да се проведе тираж 102 и тази година това е отредено да се случи в навечерието на Бъдни вечер. В 66-годишната история на БСТ, много късметлийски комбинации са били изтегляни в периода на коледно-новогодишните празници. Мнозина играчи все още пазят топли спомени от специалните тиражи, които са били провеждани на 25 и 31 декември. Защото с печалбите от Спорт Тото всеки ден може да се превърне в празник, а празникът – в тържество.  

Такъв е тиражът на 25.12.2001 г., когато участието в Тото 2 – 6/49 донася на един късметлия сумата от 1 099 711 лева. На следващата година, тиражната дата е 26 декември, като шансът явно отново се е завъртял в правилната посока и джакпотът от над 1 236 000 лева отново е спечелен. Печелившата коледна серия продължава на 29.12.2013  г. и 28.12.2014 г., когато са спечелени джакпоти съответно от 2 470 743 лв. и 1 361 554 лева, като и двете печалби са в гр. София.  

Историята помни и една новогодишна печалба, когато в първия ден на 2006 г., от Тото 2 – 6/49 са спечелени над 1 006 000 лева.  

Периодът около Коледа явно е бил късметлийски и в световен мащаб – милионерски печалби са били раздадени в Националната лотария на Великобритания, американската Powerball, както и в канадската LOTTO Max. На 22 декември в Испания се изтеглят традиционно печелившите номера на талоните в едно от най-мащабните лотарийни събития в Европа “El Gordo”, в което участват не само местни, но и фенове от целия континент.  

Връщайки се в България, малко преди 18:45, водещите на предаването на Спорт Тото – Деян Славчев и Марина Кискинова – застават пред камерата в изключително добро настроение – защото е време за ефир.  

Сферите се завъртат, първо се изтегля комбинацията в играта Тото 2 – 6/42. Натрупаният джакпот към този момент е 1 331 525 лева. Изтеглената комбинация е 1,4,5,16,27,31. Може би един късметлия от град Варна току що е осъзнал, че се е превърнал в тото милионер. А може би квитанцията от тото фиша се е оказала най-големият коледен подарък.

Тиражът продължава традиционно с двете изтегляния на Тото 2 – 5/35, след което следва и “звездата” сред игрите на Спорт Тото: Тото 2 – 6/49.  

Първо е изтеглено числото „23“, последвано от „9“ и „5“. На този етап 10 089 участници са имали късмета да са попълнили тези три числа в своите тото фишове, или иначе казано са спечелили “тройка”. С появата на „43“, броят на участниците, които ще се зарадват на печалбата, полагаща се за четири на брой познати числа, става 429. Всички виждаме как се появява „34“ – и с това става ясно, че 5 участника са на крачка от успеха. „28“ обаче е последното изтеглено, шесто число – с което участник от гр. Гълъбово печели феноменалната сума от 3 270 046 лева. Емоциите на Деян Славчев – Део не могат да бъдат скрити – радост, вълнение, щастие, че нов тото милионер се е появил точно тази вечер. От студиото бързат да му подадат информацията, че всъщност тото милионерите са двама. Феноменална вечер, в която празникът на целия екип, на всички зрители пред малкия екран, на цяла България – става още по-светъл.  

Известно е, че числовите игри са свързани с късмет и шанс и точно този непредвидим характер дефинира тяхната атрактивност. Уменията и стратегията никога не са били и не могат да бъдат ключови фактори при лотарийните игри, защото числата се теглят на случаен принцип. Докато в ежедневието много от събитията зависят от опит, знания и контрол, игрите на късмета са с цел забавление за онези участници, които са навършили пълнолетие.  

Заради законови ограничения, самоличностите на печелившите не могат да бъдат публично оповестявани. Спечелването на джакпота е събитие с изключително интензивен и комплексен емоционален заряд. Твърде вероятно е привличането на допълнително внимание към личния живот в подобен момент да доведе до негативни последици. За изплащането на различните по размер печалби се прилагат специални правила, които могат да бъдат открити тук.

Тиражът със сигурност ще остане в историята  – двама тото милионери, от две различни игри на Спорт Тото, и то на Бъдни вечер – едно истинско Коледно чудо. Истинска радост е, че късметът идва след няколко наистина турбулентни години, изпълнени с промени и предизвикателства. Късмет, който се появява седмица преди края на 2023, когато всички ние правим равносметка на изминалото и отправяме поглед към мечтите на бъдещето. Календарът на 2024 е изпълнен с множество спортни и културни мероприятия, а печалби от такъв ранг определено са едно добро начало по пътя към постигането на успехи.  

Както е известно, всяко участие в числовите и моментните лотарийни игри на Български спортен тотализатор е в подкрепа на българските спорт и култура. Печалбите наистина са фактор, но когато към тях се прибавя дългогодишна кауза – личното удовлетворение наистина се увеличава.  

От Български спортен тотализатор съветваме участието ви в игрите да е отговорно и пожелаваме на всички здраве, успехи и разбира се – много късмет през настоящата 2024 година!