fbpx

Австрия вгорчи дебюта на Северна Македония

Давид Алаба

Австрия постигна своята първа победа при третото си участие на Европейско първенство, след като надви с 3:1 дебютантата Република Северна Македония в Букурещ.

Австрия започна по-активно мача и имаше шанса да открие резултата в 18-ата минута. Марсел Забитцер великолепно центрира от дясното крило към Щефан Лайнер, а той от въздуха от съвсем малък ъгъл насочи топката към мрежата. Лайнер вкарва с националния еткип на страната си едва за втори път.

В 28-ата минута австрийците сътвориха сериозна глупост и позволиха на Северна Македония да изравни. Алиоски центрира от ляво, топката беше изчистена от Хинтерегер в лицето на Забицер. Двамата останаха изненадани, а Трайковски притесни вратаря Бахман, който изпусна топката. Пандев се ориентира най-добре и търколи топката в мрежата на австрийците.

В 65-ата минута влизането на Арнаутович едва не даде резултат. Той подаде на другата резерва- Михаел Грегорич, който избяга от пазача си, за да засече центрирането. Вратарят Димитриевски обаче показа отличен рефлекс и извади влизащата долу в дясно топка.

В 78-ата минута Забицер подаде на влезлия от ляво капитан Давид Алаба, който центрира. Резервата Михаел Грегорич изпревари вратаря Столе Димитриевски и с крак прати топката в мрежата- 2:1 за Австрия.

В 90-ата минута австрийците стигнаха и до трети гол, напълно логично на фона на развоя на играта. Марко Арнаутович се възползва от хвърлен тъч, както и от нелеп опит за изчистване от Бейтулай. Арнаутович излезе сам срещу вратаря и го елиминира за 3:1.