fbpx

Александър Везенков получи нов договор от Олимпиакос

Александър Везенков ще остане в гръцкия гранд Олимпиакос (Пирея) до 2024 година. Най-добрият ни баскетболист официално подписа нов договор с “червено-белите”, след като проведе среща с двамата президенти на клуба, Панайотис и Йоргос Ангелопулос.

26-годишният българин играе за гърците от 2018 година насам, като през последния сезон категорично бе най-добрият играч на отбора в Евролигата.

В кариерата си той има четири години в друг гръцки гранд, Арис, както и още три сезона в Барселона, след които подсили Олимпиакос и постепенно си извоюва статута на ключов играч.

Сезон 2020/2021 бе най-силният му в Евролигата досега – 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции като средни показатели в 31 мача, както и 43.0% успеваемост в стрелбата от тройката. Везенков вече има общо 150 мача в най-реномирания турнир на континента, разделени в по три сезона за Барса и Олимпиакос.

“Целта на всички нас е да видим Олимпиакос там, където заслужава да бъде и да доставим радост на нашите фенове. Това ще се случи единствено с неспирна работа. Надявам се да сме здрави и да имаме един вълнуващ сезон”, коментира самият баскетболист.

Олимпиакос започва новия сезон в Евролигата на 1 октомври.