fbpx

Джокович е на финал след страхотна битка срещу Зверев

Новак Джокович

Новак Джокович пак страда, пак обърна мач след загубен първи сет и преодоля “черната котка” от Токио – Александър Зверев, за да се доближи на един мач от немислимото доскоро.

Сърбинът спечели епичен полуфинал на US Open с 4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2 за повече от три часа и половина срещу германския съперник и в неделя ще се изправи за титлата в Ню Йорк срещу Даниил Медведев.

Руснакът е последното препятствие между Ноле и годишния Голям шлем с победи в четирите най-големи турнира в тениса. Нещо, което не е правено в мъжката игра от 1969-а (Род Лейвър) и се счита за непостижимо в модерния тенис при конкуренцията, интензивния календар и огромните натоварвания върху играчите. Или по-точно – считаше се, преди Новак да се доближи само на един мач от опровергаването на тезата.

Ако спечели в неделя, Джокович не просто ще влезе в пантеона на най-великите с удивителния Шлем, но ще поведе и в общата класация за най-много титли от Грандслам турнирите. Сега тримата – той, Роджър Федерер и Рафаел Надал, са равни с по 20. С достигането на финала в Ню Йорк, сърбинът вече има 31 мача за титли в Шлема, с което изравни още един рекорд, досега притежаван от Федерер.