fbpx

6 неоспорими причини да мечтаеш да удариш 6-ца от тотото

Изразът „Да уцелиш шестица от тотото!“ и неговият по-късно роден внук „Да удариш джакпота!“ са се превърнали в магически изречения, използвани масово за новогодишни пожелания или пък в спасителни фрази – когато се чудите какво набързо да пожелаете на комшията за рождения му ден. Да, големите парични печалби винаги са свързвани с щастлив и безгрижен живот. Затова, примесени с трудно прикрита доза завист сте ги чували и зад гърба си от приятели, когато са ви засичали с ново, супер красиво гадже, нали?

Хайде да не ви дразним повече с факти, които отдавна знаете, а да ви позабавляваме с няколко интересни причини, заради които големите печалби от „Тотото“ през годините се превърнаха в нарицателно за късмет и станаха част от народопсихологията на българина.

Едно

Защото Българският спортен тотализатор има повече от 60 години история. А това означава, че хората винаги са вярвали в него, участват и до днес в игрите, подкрепят спорта и никога не губят надежда в собствения си късмет. „Тотото“ е зодия Телец и се е родило на 12 май 1957 г., представяйки играта „Тото 1“. А през декември същата година стартира и култовата, най-обичана и до днес игра „Тото 2 – 6 от 49“.

Две

Защото вече цели 45 години (От 1975-а, насам) тегленето на числата става пред очите ви – по Българската национална телевизия, а днес и чрез други електронни медии и социални мрежи. И нищо не може да се сравни с магията на „врящите и разбъркващи се хаотично топки“, както и се емоцията, когато излизат точно вашите числа. 

Три

Защото числовите игри на тотализатора са няколко. Така че ако не печелите в една, то винаги можете да пробвате късмета си и в друга, защото той все пак ви чака някъде, нали? Това се е случи и през миналата година – четирима късметлии станаха нахално богати само за един миг, разделяйки си най-големия спечелен джакпот в историята на „Спорт Тото“ – 9 501 430 лева!

Четири

Защото сумите, които може да спечелите се натрупват непрекъснато в джакпоти – от 1991 година, насам! А джакпотът (ако не сте забравили вече заглавието), е нещо за което дори сам ще си завиждате – когато го приберете на топло в джоба.

Пет

Защото най-големият джакпот, печелен някога у нас от 1 човек, пада през 2017 година, когато щастлив българин печели точната сума от 7 940 616 лева и 60 стотинки. С тези пари можете да си купите 160 хиляди професионални футболни топки, 8 хиляди 55 инчови телевизора (от по-новите модели), близо 4500 телефона iPhone 12 (без отстъпката) или 40 малки апартамента в по-добрите квартали на София. Не е зле, нали?

Шест

защото броят на тото милионерите в България, чиито живот спортният тотализатор е променил из основи е точно 112.

А вие можете да станете номер 114 – ако участвате редовно в игрите и не губите надежда, разбира се!

Не спирай да мечтаеш