fbpx

30 години от първият тото милионер в България

Участвайте в новия тираж на Спорт тото, за да имате шанса да се присъедините към „клуба на милионерите“

На 8 април 2021 г. ще се изтегли поредният, 27-ми тираж на Спорт тото, а джакпотът в играта Тото 2 – 6 от 49 отново надхвърля сумата от 2.5 милиона лева. Но този тираж е по-специален и поради друга причина. Той ще се проведе часове след отбелязването на една знаменита дата – 30 години от „рождения ден на тото милионерите в България“. 

Историята на българските тото милионери започва на 7 април 1991 година, когато един обикновен русенски инженер, роден под щастлива звезда, печели невероятната сума от 1 милион лева. Неговото име е Тодор Бонев, а като всеки български работник той се труди упорито, давайки 10-часови смени над машините в завод ЗИТА. Според днешните изчисления сумата, която той получава благодарение на късмета си, се равнява на 55 хиляди долара. В наши дни печалбите са доста по-различни като стойност и най-вероятно съвсем сами можете да направите изчислението например от стойността на прогнозния джакпот за предстоящия на 8 април тираж: 2 550 000 лв.

Тодор Бонев печели „шестица от тотото“ в играта 6 от 49, използвайки комбинацията:  5, 11, 13, 25, 26, 35. Интересното е, че той има и други успехи в лотарийните игри, като дори е печелил цял апартамент в София години по-рано! Късметлийският фиш от 7 април 1991 г. обаче го прави изключително популярен в цяла България, а лицето му става символ на мечтата за тото милионите. За него пишат статии във всички водещи медии у нас, а историята му става една от най-известните в зората на демократичните промени в страната. През годините той често споделя, че първите пари от печалбата му са отишли за почерпка на няколкостотин колеги в завода и за чисто нова “Лада”.

Успехът на първия тото милионер подклажда употребата на култовата фраза, останала евъргрийн и до днес „Да спечелиш шестица от тотото“, която подхранва много мечти и символизира рязката промяна на материалното състояние на щастливците, спечелили сериозните награди от тотото.

След успеха на русенеца, този град става известен като „града на тото милионерите“, а освен него през годините още цели 114 българи влязоха в клуба на спечелилите седемцифрени суми. Последният от тях е от Сопот, а печалбата му стана факт през март тази година. 

Така че недейте повече да губите време, а очаквайте успеха да споходи и вас. Попълнете култовия червен фиш и стискайте палци по време на тегленето. Само така можете да спечелите новия, изключително сериозен джакпот от 2 550 000 лева.

Дори и да не успеете – не се отчайвайте! Можете да опитате късмета си в останалите игри на Тотализатора, които също предлагат възможности за бързи печалби. Десетина късметлии ще се сдобият с добрата за почерпка сума от 500 лв. в играта „5 от 35“ – още на 8-ми април в тираж 27.  Също така не забравяйте за моментите ни талони игри и най-новия измежду тях –  „Бързи 1000 лева“, който благодарение на иновативната си концепция  съдържа множество бързи печалби от по 1000 лева.

Благодарим ви, че подкрепяте българските култура и спорт!

Спорт Тото
Ние винаги ви даваме повече!

ИГРАЙ ОНЛАЙН