fbpx

129-ият тото милионер стана причината Своге да бъде наречен град на късмета

30-ият тираж на 1995 година се превръща в премиерен ден на нова игра на Български Спортен Тотализатор – Тото 2 – 6/42. Точната дата е в разгара на лятото – 22 юли, а двете тегления с четирите печеливши групи се провеждат в съботните дни. След като става ясно, че интересът към играта е значим, печелившите комбинации започват да се теглят в неделя – заедно с тези от “6/49” и “5/35”. 

През 1996 година се случва друга значима промяна – премахва се ограничението за джакпота, което дотогава е 2 милиона лева. През следващите 20 години не са правени други значими промени, освен преминаването към един брой теглене на тираж. Но 2016 г. отбелязва нов етап в еволюцията на играта : въвежда се стартов джакпот в размер на 200 000 лева. Това означава, че дори и натрупаният джакпот да “падне”, само след броени дни – още в следващия тираж – почитателите на играта ще имат възможност да спечелят сума от над 200 000 лева. Това определено провокира интерес към играта – до преди 2016 година, има само няколко тото милионера, които са придобили този статус благодарение на нея. За този период значими са печалбите през септември 2008 и август 2014 година, когато са спечелени съответно 1 466 551 лева и 2 925 981 лева.  Рекордът обаче е поставен през ноември 2011 г., когато комбинацията от 7,17,20,21, 24 и 33 осигурява на един късметлия 3 820 811 лева. 

До 2023 година, тото милионерите от Тото 2 – 6/42 вече съставляват 10% от общия брой на печалбите от над 1 000 000 лева. 

Интересно е, че неделните тиражи се оказват по-късметлийски за феновете на играта, но през 2023 година тази тенденция се обръща – по време на 61-ви тираж на 03 август (четвъртък), късметлия от град Своге  печели сумата от 2 175 792 лева. Интересното е, че това е първия път, в който Джакпот от Спорт Тото се печели в града. Комбинацията е 10,12,15,19,36,37, като участникът е играл с абонамент за два тиража.

Абонаментите са изключително лесен начин участниците да не пропускат възможност да играят с една и съща комбинация от числа в няколко тиража. Играта предлага различни възможности – от минимален залог с комбинация от шест числа в една игрална област до прилагането на разнообразни системи за комбиниране. От Български Спортен Тотализатор подчертават, че, числовите игри на Спорт Тото са предназначени единствено за лица, навършили пълнолетие. В ролята си на първия хазартен оператор у нас, удостоен с единствения в сектора Сертификат за ангажираност към Отговорната игра,  Български Спортен Тотализатор се стреми да насочи участниците към принципите на разумния подход по отношение на числовите и моментните лотарийни игри. Минималната стойност на залозите следва тези принципи като позволява предварително определяне на бюджет от страна на участниците, като едновременно с това рискът от надвишаването на зададения лимит е изключително нисък.  Служителите в пунктовете на Спорт Тото регулярно преминават през специални обучения, които им дават насоки по отношение на игровите навици, както и относно находчив подход към клиентите – независимо дали става въпрос за често задавани въпроси или различни по естество ситуации. Клиентите биват запознати със сумата преди всеки направен залог, което доказва стремежа към прозрачност при практиките насочващи към разумна и отговорна игра. 

Повече за тях можете да прочетете на http://toto.bg/za-nas/otgovorna-igra. 

Български Спортен Тотализатор (БСТ) напомня, че част от приходите се насочват в полза спорта и културата на България – принцип, който се спазва вече 66 години и превръща БСТ в основополагащ фактор в това отношение.