fbpx

65 години Български спортен тотализатор

С тържествена церемония бе отбелязан 65-годишният юбилей на Български спортен тотализатор   Официално събитие по повод 65-годишния юбилей на Български спортен тотализатор събра на едно място олимпийски, европейски, световни шампиони, бивши и настоящи треньори. С присъствието си уважение към институцията засвидетелстваха представители на Министерски съвет, депутати от различни парламентарни групи, деятели от спортните федерации и много знаменитости.

  По време на откриването на празника, изпълнителният директор на Български спортен тотализатор – Александър Тодоров, заяви, че основните цели на новото ръководство се изразяват в присъединяването на държавното предприятие към групата лотарии, организиращи лотарийната игра „Евроджакпот”, инициирането на промени в Закона за хазарта, както и значително увеличаване на броя на тото пунктовете.   „Живеем във времена на реформи, които изискват експерти, твърд характер, отговорност и морални хора. Сега, повече от всякога, Българският спортен тотализатор трябва да бъде силен – на такава институция ѝ отива да бъде лидер на пазара“, поясни Тодоров.

  Водещи на тържественото мероприятие бяха лицата на Спорт ТОТО – Деян Славчев – Део  и Марина Кискинова.   Министърът на младежта и спорта – Радостин Василев, подчерта, че „тази година ще  бъде годината на реформите“. В речта си той отбеляза, че предстои да бъдат направени редица модернизации, благодарение на които се  цели увеличаване печалбата на дружеството, така необходима за подпомагането на българския спорт и култура.     Гостите на церемонията връчиха на ръководството на държавния хазартен оператор плакети, поздравителни адреси и тематични подаръци.